Klasik Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı robottan çekilmiş ıspanak yaprakları
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 kutu krem şanti ve arkasında yazan miktarda süt
Klasik Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yıkayıp suyunu süzen ıspanak yapraklarını robottan çekelim. Ben haşlama gereği duymuyorum.Ispanak bir kenarda hazırda dursun.
- Oda ısısında olan yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Ardından ıspanak püresini ekleyip çırpalım. Ispanağın ne kadar olacağını siz belirleyin. Bir su bardağı koyan da oluyor. Miktarına göre un miktarı değişir.
- Hemen arkasından kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın ve en son unu ekleyelim ve iyice çırpalım. Klasik su bardağı kullandım.
- Büyük boy dikdörtgen borcamin tabanına uyacak şekilde yağlı kağıt kesip yerleştirin ve kek hamurunu üzerine yayın.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika sürede pişirdim. Arada kontrol etmekte fayda var.
- Pişen keki fırından çıkaralım.
- Kek soğurken krem santiyi arkasındaki tarife göre hazırlayıp dolapta 10 dakika bekletelim.
- Soğuyan kekin kenarlarını kesip robottan un haline gelene kadar çekelim.
- Kekimiz iyice soğuyunca krem santiyi üstüne yanlarına güzelce yayıp un haline getirdiğimiz keki üstüne serpelim.
- Bir kaç saat dolapta dinlendirelim.Klasik ama tadına doyum olmayan ıspanaklı pastamız hazır ❤️Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder