23 Ekim 2020 Cuma

Kolay Tarif | Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

 

Kolay Tarif | Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü/bonfile (550 gr)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı süt

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak ( iri boy )
  • 8 tane orta boy mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı köri baharatı ( silme)
  • 1 çay bardağı krema

Kolay Tarif | Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Hazır köri sos kullanmadan köri baharatı ile yaptığım köri soslu tavuk tarifimi mutlaka denemelisiniz. !.
  2. Öncelikle tavuklarımızı hazırlayarak işe başlayalım. 3 adet tavuk göğsünü çok iri olmayacak şekilde doğrayalım.
  3. Doğradığımız tavukları uygun bir karıştırma kabına alalım.
  4. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 3 yemek kaşığı süt ekleyelim.
  5. İyice karıştıralım, üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  6. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayabiliriz; mantarlarımızı eşit büyüklükte doğrayalım.
  7. 2 diş sarımsağı da dilimlere ayıralım. Tavuklarımız yarım saat dinlendikten sonra tavamızı ocağa alalım.
  8. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim. Dilimlenmiş sarımsağı da ekleyelim ve 1-2dk kavuralım.
  9. Ardından tavuklarımızı ilave edip yüksek ateşte 5 dk karıştırarak pişirelim. ( burada tavamızın boyutu önemli! tavukların birbiri üstüne gelmeden tek sıra halinde pişmesi gerekir. ) tavuklarımızı 5 dk kavurduktan sonra doğradığımız mantarları ilave edelim.
  10. Orta ateşte 5-6 dk daha ara ara karıştırarak kavuralım. Daha sonra 1 silme tatlı kaşığı tuz, 1 silme tatlı kaşığı köri baharatı ekleyelim ve hızlıca karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı krema ekleyelim.
  11. 1-2dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder