Kolay Tarif | Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü/bonfile (550 gr)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı süt
Sos için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak ( iri boy )
- 8 tane orta boy mantar
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 tatlı kaşığı köri baharatı ( silme)
- 1 çay bardağı krema
Kolay Tarif | Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Hazır köri sos kullanmadan köri baharatı ile yaptığım köri soslu tavuk tarifimi mutlaka denemelisiniz. !.
- Öncelikle tavuklarımızı hazırlayarak işe başlayalım. 3 adet tavuk göğsünü çok iri olmayacak şekilde doğrayalım.
- Doğradığımız tavukları uygun bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 3 yemek kaşığı süt ekleyelim.
- İyice karıştıralım, üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Bu arada diğer malzemeleri hazırlayabiliriz; mantarlarımızı eşit büyüklükte doğrayalım.
- 2 diş sarımsağı da dilimlere ayıralım. Tavuklarımız yarım saat dinlendikten sonra tavamızı ocağa alalım.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim. Dilimlenmiş sarımsağı da ekleyelim ve 1-2dk kavuralım.
- Ardından tavuklarımızı ilave edip yüksek ateşte 5 dk karıştırarak pişirelim. ( burada tavamızın boyutu önemli! tavukların birbiri üstüne gelmeden tek sıra halinde pişmesi gerekir. ) tavuklarımızı 5 dk kavurduktan sonra doğradığımız mantarları ilave edelim.
- Orta ateşte 5-6 dk daha ara ara karıştırarak kavuralım. Daha sonra 1 silme tatlı kaşığı tuz, 1 silme tatlı kaşığı köri baharatı ekleyelim ve hızlıca karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı krema ekleyelim.
- 1-2dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder