9 Ekim 2020 Cuma

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı siyez unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için;

  • ☘1/4 (çeyrek) demet maydanoz ya da salata

Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. ☘ Tavukları yıkayın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar mühürleyin.
  2. ☘ Başka bir tavada eş zamanlı olarak tereyağını eritin. Eridikten sonra unu ekleyin ve 2 dk un kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. ☘ Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan da hızlı hızlı çırparak topaklanmasını önleyin.
  4. ☘ Yavaş yavaş koyulaşmaya başlayınca tuz, karabiber, karıyı ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra 1/2 sıcak suyu ekleyin ve çırparak karıştırın.
  5. ☘Mühürlenen ve ardından kavrulan tavuğu sosun üzerine ekleyin ve nirlikte 5 dk kadar pişirin. Sonra ocağın altını kapatın.
  6. ☘ Servise hazır. Maydanoz ya da salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder