Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı siyez unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 su bardağı soğuk süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için;
- ☘1/4 (çeyrek) demet maydanoz ya da salata
Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- ☘ Tavukları yıkayın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar mühürleyin.
- ☘ Başka bir tavada eş zamanlı olarak tereyağını eritin. Eridikten sonra unu ekleyin ve 2 dk un kokusu çıkana kadar kavurun.
- ☘ Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan da hızlı hızlı çırparak topaklanmasını önleyin.
- ☘ Yavaş yavaş koyulaşmaya başlayınca tuz, karabiber, karıyı ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra 1/2 sıcak suyu ekleyin ve çırparak karıştırın.
- ☘Mühürlenen ve ardından kavrulan tavuğu sosun üzerine ekleyin ve nirlikte 5 dk kadar pişirin. Sonra ocağın altını kapatın.
- ☘ Servise hazır. Maydanoz ya da salata eşliğinde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder