18 Ekim 2020 Pazar

Kornişon Turşu Tarifi

 

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram orta boy kornişon turşu
  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 2 tane 1 litrelik cam kavanoz

Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Kornişon turşular iyice yıkanır sap kısımları kesilir.
  2. Bir
  3. B çay bardağı nohutun yarısı bir kavanoza yarısı diğer kavanoza koyulur.
  4. Kornişon turşu ile kavanozların yarısı doldurulur ve bir baş ayıklanan sarımsakların yarısı kavanozlara eklenir.
  5. Kavanozlar dolana kadar kornişon turşular dizilir ve sarımsakların diğer yarısı kavanozlara paylaştırılır.
  6. Birer yemek kaşığı kaya tuzu, birer çay kaşığı limon tuzu ve birer su bardağı sirke kavanozlara eklenir.
  7. Dolana kadar çeşme suyu katılır ve kavanozlar hiç kullanılmamış kapaklarla iyice kapatılıp, çalkalanır.
  8. Bir saat kadar kavanozlar ters çevrilip bekletilir.
  9. Son olarak kavanozlar düz konuma getirilip güneş ışığı görmeyecek şekilde serin yerde 10 gün bekletilir.
  10. 1 kilo orta boy kornişon turşu, 2 tane 1 litrelik cam kavanoza denk geldi. Aynı oranda artırarak daha fazla da hazırlanabilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder