Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram orta boy kornişon turşu
- 1 çay bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 çay kaşığı limon tuzu
- 2 su bardağı sirke
- 1 baş sarımsak
- 2 tane 1 litrelik cam kavanoz
Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı
- Kornişon turşular iyice yıkanır sap kısımları kesilir.
- Bir
- B çay bardağı nohutun yarısı bir kavanoza yarısı diğer kavanoza koyulur.
- Kornişon turşu ile kavanozların yarısı doldurulur ve bir baş ayıklanan sarımsakların yarısı kavanozlara eklenir.
- Kavanozlar dolana kadar kornişon turşular dizilir ve sarımsakların diğer yarısı kavanozlara paylaştırılır.
- Birer yemek kaşığı kaya tuzu, birer çay kaşığı limon tuzu ve birer su bardağı sirke kavanozlara eklenir.
- Dolana kadar çeşme suyu katılır ve kavanozlar hiç kullanılmamış kapaklarla iyice kapatılıp, çalkalanır.
- Bir saat kadar kavanozlar ters çevrilip bekletilir.
- Son olarak kavanozlar düz konuma getirilip güneş ışığı görmeyecek şekilde serin yerde 10 gün bekletilir.
- 1 kilo orta boy kornişon turşu, 2 tane 1 litrelik cam kavanoza denk geldi. Aynı oranda artırarak daha fazla da hazırlanabilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder