3 Ekim 2020 Cumartesi

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi

 

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Süt

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için gereken tüm malzemeler tencereye alınır şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. 5-6 dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
  3. Kurabiyenin hamuru için pudra şekeri, margarin, yumurta karıştırılır.
  4. Daha sonra sıvı yağ karışıma eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  5. Sonrasında kakao, un, vanilin, kabartma tozu elenerek karışıma eklenir ve yoğurmaya başlanır.
  6. Ele yapışmayan hamur elde edilince küçük parçalar ayrılarak yuvarlak şekilde fırın tepsisine dizilir.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar kontrollü pişirilir.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca şerbete batırılarak tabağa alınır ve kalan şerbette üzerine gezdirilir.
  9. Şerbeti çeken kurabiyeler bu şekilde de servis edilebilir.
  10. İsteğe bağlı olarak ise krem şanti, servis esnasında soğumuş kurabiyenin üzerine istenilen şekilde eklenir ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder