Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
Üzeri için;
- Krem şanti
- Süt
Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için gereken tüm malzemeler tencereye alınır şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir.
- 5-6 dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Kurabiyenin hamuru için pudra şekeri, margarin, yumurta karıştırılır.
- Daha sonra sıvı yağ karışıma eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- Sonrasında kakao, un, vanilin, kabartma tozu elenerek karışıma eklenir ve yoğurmaya başlanır.
- Ele yapışmayan hamur elde edilince küçük parçalar ayrılarak yuvarlak şekilde fırın tepsisine dizilir.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar kontrollü pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca şerbete batırılarak tabağa alınır ve kalan şerbette üzerine gezdirilir.
- Şerbeti çeken kurabiyeler bu şekilde de servis edilebilir.
- İsteğe bağlı olarak ise krem şanti, servis esnasında soğumuş kurabiyenin üzerine istenilen şekilde eklenir ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder