22 Ekim 2020 Perşembe

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram mantar (1 paketin yarısı)
  • 1 adet soğan
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • 3 dal kadar maydanoz

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları yağda kavuralım.
  2. Mantarların saplarını kesip küp küp doğrayalım ve tencereye koyalım.
  3. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  4. Bir yemek kaşığı tereyağında unu kavurup mantarların içine ekleyelim.
  5. Kremayı da ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  6. 3 – 3, 5 bardağı kadar su koyalım.
  7. Koyu kıvam sevenler su oranını daha az tutabilir.
  8. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu da ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder