3 Ekim 2020 Cumartesi

Külah Pasta Tarifi

 

Külah Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5, 4 su bardağı un

Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • Vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine:

  • Pudra şekeri

Külah Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz. Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım.
  2. Azar azar un ilavesi yaparak hamurumuzu yapalım.
  3. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim.
  4. İkisini de açalım ve iki parmak genişliğinde uzunlamasına keselim.
  5. Daha sonra külah yapma aparatına başından başlayarak dolayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece de pişirelim.Not:kalıptan soğuyunca çıkıyor. Sıcakken acele edip çıkarmayın kırılabilir.
  7. Daha sonra muhallebimizi yapalım. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve pişirelim.
  8. Kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilyayı koyalım güzelce çırpalım. Sonra altını kapatalım.
  9. Muhallebimizi sıkma torbasına koyalım.
  10. Hamurlarımız çıkınca kalıbından sıcakken muhallebili koyalım.
  11. Sıcak koyma sebebimiz hamuru biraz yumuşatmak. O zaman daha güzel oluyor. İşte bu kadar.
  12. Üstüne de pudra şekeri serpelim. Veee külah pastamız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder