18 Ekim 2020 Pazar

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi

 

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Birer bağ kuru patlıcan ve biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 3.4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı  yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı  karabiber
  • 1 tatlı kaşığı  pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı  toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı dolusu kekik
  • 1 çay kaşığı dolusu fesleğen
  • 1 çay kaşığı dolusu reyhan
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sos:

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı sıcak su (gerekirse biraz daha eklenebilir.

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan ve biberler yıkanır ve bol sıcak suda haşlanır.
  2. Çatalı batırdığınız da kolayca patlıcana batıyorsa olmuş demektir.
  3. Çokta fazla haşlamayın dağılır. Pirinçler 2. 3 kez nişastasından ayrılıncaya kadar güzelce yıkanır.
  4. Yıkarken dikkat edin pirinçler kırılmasın.
  5. Ardından 2. 3 saat sıcak suda bekletilip sonrasında tekrar yıkanıp süzülür.
  6. Soğan ve domatesler çok çok ince kıyılır. Sıcak suda dinlenip ve süzülen pirinçleri geniş bir kaba alın.
  7. Üzerine. Soğan. Ezilmiş sarımsak. Salça domates ve diğer bürün malzemeler eklenip güzelce karıştırılır.
  8. Haşlanan ve soğuyan biber ve patlıcanları bu harç ile doldurun.
  9. Kullanacağınız tencere yada tavanın dibini yağlayın. Dolmaları dizin. Çift sıra da dizebilirsiniz gerekirse.
  10. Üzerine sosunu gezdirin. Varsa dolma taşı yerleştirin yoksa üzerine tabak koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Not: ağzına kadar doldurmayın. En üst kısmının iki ucunu birleştirecek şekilde boşluk kalsın.

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder