Farklı Ve Muhteşem Lezzetiyle Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gr et
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tane yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 patates
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı salça
Farklı Ve Muhteşem Lezzetiyle Kebap Tarifi Yapılışı
- Et, tuz ketçap ve sütle marine edilip dinlendirilir.
- Dinlendirilen et suyunu çekene kadar kavrulur.
- Suyunu çeken ete tereyağı ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
- Yufka iki parçaya bölünür ve yağlanır.
- Her parça rulo sarılıp kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Patates ince ince kesilir kızartılır.
- Yoğurt, tuz ve sarımsakla karıştırılır.
- tereyağı salçayla kavrulur.
- servis tabağına yufkalar alınır.
- Üzerine et, yoğurt, kızdırılmış yağ salça karışımı ve patates alınır servis edilir.
Afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder