18 Ekim 2020 Pazar

Farklı Ve Muhteşem Lezzetiyle Kebap Tarifi

 

Farklı Ve Muhteşem Lezzetiyle Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tane yufka
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 patates
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı salça

Farklı Ve Muhteşem Lezzetiyle Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Et, tuz ketçap ve sütle marine edilip dinlendirilir.
  2. Dinlendirilen et suyunu çekene kadar kavrulur.
  3. Suyunu çeken ete tereyağı ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  4. Yufka iki parçaya bölünür ve yağlanır.
  5. Her parça rulo sarılıp kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  6. Patates ince ince kesilir kızartılır.
  7. Yoğurt, tuz ve sarımsakla karıştırılır.
  8. tereyağı salçayla kavrulur.
  9. servis tabağına yufkalar alınır.
  10. Üzerine et, yoğurt, kızdırılmış yağ salça karışımı ve patates alınır servis edilir.

Afiyet olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder