7 Ekim 2020 Çarşamba

Levrek Buğulama (Fırında Sebzeli) Tarifi

 

Levrek Buğulama (Fırında Sebzeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane levrek
  • 3 tane küçük patates
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane havuç
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Limon dilimi
  • 1 tane büyük domates
  • 5-6 dal maydanoz (İsteğe göre üstüne )
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı kaynar su (Maksimum bu kadar olsun )

Levrek Buğulama (Fırında Sebzeli) Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağımızı alalım ve domates ve limon dışındaki sebzeleri aynı büyüklükte olmak kaydı ile doğrayalım.
  2. Ateşe koyduğumuz tavaya doğradığımız sebzeleri peş peşe bırakalım üstünden baharatlarını serpelim ve 15 dakik orta ateşte soteleyelim.
  3. Sebzeleri soteledikten sonra uygun bir borcama alalım.
  4. Şimdi sebze sotelediğimiz tavaya birazcık sıvı yağ damlatıp kızdıralım ve levrekleri alt üst olmak üzere 2 dakika cızbız yapalım ve sebzelerin üstüne balıkları dizelim.
  5. Domatesi yarım ay dilimleyelim ve fırın kabının etrafına dizelim balıkların üstünden tuzu serpelim ve limon dilimlerini bırakalım.
  6. Üstten yarım limon sıkalım tekrar biraz sıvı yağ gezdirip hem sebzeler hem balıklar pişip kızarana kadar fırınınıza göre 200° ya da 250° ayarda pişirelim.
  7. Yanına arzu ettiğiniz salata türleri ile servis edelim. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder