Levrek Buğulama (Fırında Sebzeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane levrek
- 3 tane küçük patates
- 3 tane yeşil biber
- 2 tane havuç
- 1 tane kapya biber
- 1 tane büyük kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Limon dilimi
- 1 tane büyük domates
- 5-6 dal maydanoz (İsteğe göre üstüne )
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı kaynar su (Maksimum bu kadar olsun )
Levrek Buğulama (Fırında Sebzeli) Tarifi Yapılışı
- Tavaya yağımızı alalım ve domates ve limon dışındaki sebzeleri aynı büyüklükte olmak kaydı ile doğrayalım.
- Ateşe koyduğumuz tavaya doğradığımız sebzeleri peş peşe bırakalım üstünden baharatlarını serpelim ve 15 dakik orta ateşte soteleyelim.
- Sebzeleri soteledikten sonra uygun bir borcama alalım.
- Şimdi sebze sotelediğimiz tavaya birazcık sıvı yağ damlatıp kızdıralım ve levrekleri alt üst olmak üzere 2 dakika cızbız yapalım ve sebzelerin üstüne balıkları dizelim.
- Domatesi yarım ay dilimleyelim ve fırın kabının etrafına dizelim balıkların üstünden tuzu serpelim ve limon dilimlerini bırakalım.
- Üstten yarım limon sıkalım tekrar biraz sıvı yağ gezdirip hem sebzeler hem balıklar pişip kızarana kadar fırınınıza göre 200° ya da 250° ayarda pişirelim.
- Yanına arzu ettiğiniz salata türleri ile servis edelim. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder