Levrek Külbastı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet levrek balığı
- 1 yemek kaşığı kapari
- 1 paket krema (220 ml)
- 4 diş sarımsak
- 200 ml. süt
- 2 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- Domates sosu (isteğe göre)
Levrek Külbastı Nasıl Yapılır?
- Levrekleri fileto şeklinde kesip, derisinden tamamen ayırın.
- Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın yağda levrekleri önlü arkalı pişirin.
- Pişirdiğiniz balıkları bir kenara alın ve bekletin.
- Balık tavasına ince ince kıyılmış sarımsakları atın ve kavurun.
- Ardından üzerine süt ve kremayı ilave edin.
- Sos kaynamaya başladığında içine balıkları yerleştirin.
- Balıklara kapari ve karabiber serpiştirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için, yemeğin tuzunu iyi ayarlayın.
- Bu şekilde 6-7 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın.
- Levrek külbastıyı patates püresi, havuç ve biber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Levrek Külbastı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- İşi kolaylaştırmak için, levrekleri balıkçıdan fileto şeklinde alabilirsiniz.
- Balıkları yağda kızarttıktan sonra, kağıt havluda fazla yağını çektirin.
- Patates püresi yerine patatesleri kibrit şeklinde dilimleyebilirsiniz.
- Krema sosu yerine rendelenmiş domates kullanarak domates sosu da hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder