4 Ekim 2020 Pazar

Mıhlama Tarifi

 

Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri ( dil peyniri ya da çeçil peyniri de olur )

Mıhlama Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını sahana alıp eritin ve tereyağının yanmasına izin vermeyin.
  • Üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.
  • Mısır unu kavrulunca üzerine 1 bardak suyu ilave edip iyice karıştırın. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.
  • Karıştıktan sonra kalan suyu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama ulaşın.
  • Karışım kaynamaya başladığında altını biraz kısın. Kısık ateşte kaynayan karışımın kabarcıklarından üzerine tereyağlar çıkıp tavanın kenarlarında birikmeye başladığında bize artık peynir istediğini gösterir.
  • Trabzon peynirini elinizle tel tel ayırarak tavaya ekleyin. Ara ara karıştırarak mıhlamayı kısık ateşte pişirin.
  • Mıhlamayı, Karadeniz'in çok sevilen mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mıhlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mıhlamayı hazırlarken karıştırma işlemini yarıda kesmeyin. Aksi takdirde un tavaya yapışır ve kararmaya başlar.
  • Mıhlamayı yerken ağzınıza hamur topları gelsin istemezsiniz. Bu yüzden tahta kaşık ile hızlıca karıştırın.
  • Mıhlamayı çoğu yerde su yerine süt ile de yaparlar. Siz de tercih ettiğiniz şekilde tarifte oynamalar yapabilirsiniz.
  • Tarifteki Trabzon peynirinin yerine; çeçil, dil veya kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Mıhlama peyniri olarak Trabson kolot peyniri, çeçil peyniri ya da dil peyniri kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Mıhlama Kaç Kaloridir?

İçerisinde bol miktarda tereyağı kullanılan mıhlamanın bir porsiyonu, yaklaşık 400 kaloridir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder