Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 300 gram Trabzon peyniri ( dil peyniri ya da çeçil peyniri de olur )
Mıhlama Nasıl Yapılır?
- Tereyağını sahana alıp eritin ve tereyağının yanmasına izin vermeyin.
- Üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.
- Mısır unu kavrulunca üzerine 1 bardak suyu ilave edip iyice karıştırın. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.
- Karıştıktan sonra kalan suyu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama ulaşın.
- Karışım kaynamaya başladığında altını biraz kısın. Kısık ateşte kaynayan karışımın kabarcıklarından üzerine tereyağlar çıkıp tavanın kenarlarında birikmeye başladığında bize artık peynir istediğini gösterir.
- Trabzon peynirini elinizle tel tel ayırarak tavaya ekleyin. Ara ara karıştırarak mıhlamayı kısık ateşte pişirin.
- Mıhlamayı, Karadeniz'in çok sevilen mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mıhlamanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Mıhlamayı hazırlarken karıştırma işlemini yarıda kesmeyin. Aksi takdirde un tavaya yapışır ve kararmaya başlar.
- Mıhlamayı yerken ağzınıza hamur topları gelsin istemezsiniz. Bu yüzden tahta kaşık ile hızlıca karıştırın.
- Mıhlamayı çoğu yerde su yerine süt ile de yaparlar. Siz de tercih ettiğiniz şekilde tarifte oynamalar yapabilirsiniz.
- Tarifteki Trabzon peynirinin yerine; çeçil, dil veya kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
- Mıhlama peyniri olarak Trabson kolot peyniri, çeçil peyniri ya da dil peyniri kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Mıhlama Kaç Kaloridir?
İçerisinde bol miktarda tereyağı kullanılan mıhlamanın bir porsiyonu, yaklaşık 400 kaloridir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder