Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifim İçin Malzemeler
- 6 orta boy kemikli kuzu eti
- İç yağ (Ceviz büyüklüğünde ben iç yağı iki sefer robottan çektim)
- 4 tane patlıcan (Orta boy)
- 5 tane biber
- 4 tane domates
- 4-5 diş sarımsak
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kimyon
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifim Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletip acısını çıkartmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra domates, biber ayrı kaplarda doğrayıp hazırlıyoruz.
- Sarımsaklarımızı da hazır ediyoruz.
- Daha sonra güveç kabına öncelikle iç yağı üstüne etlerimizi ekliyoruz.
- Ardından yıkadığımız patlıcanlarımızı, sonra sarımsaklarımızı onun üstüne biber onunda üstüne domatesleri ekleyip son olarak da baharatları ekleyip sosunu hazırlayıp ekliyoruz güveç kabımıza.
- Not: Ben her sebzeden sonra göz kararı tuz ekledim tat versin diye. Önce yüksek ateş de kaynayana kadar daha sonra en düşük ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder