3 Ekim 2020 Cumartesi

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifi

 

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifim İçin Malzemeler

  • 6 orta boy kemikli kuzu eti
  • İç yağ (Ceviz büyüklüğünde ben iç yağı iki sefer robottan çektim)
  • 4 tane patlıcan (Orta boy)
  • 5 tane biber
  • 4 tane domates
  • 4-5 diş sarımsak

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifim Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletip acısını çıkartmasını sağlıyoruz.
  2. Daha sonra domates, biber ayrı kaplarda doğrayıp hazırlıyoruz.
  3. Sarımsaklarımızı da hazır ediyoruz.
  4. Daha sonra güveç kabına öncelikle iç yağı üstüne etlerimizi ekliyoruz.
  5. Ardından yıkadığımız patlıcanlarımızı, sonra sarımsaklarımızı onun üstüne biber onunda üstüne domatesleri ekleyip son olarak da baharatları ekleyip sosunu hazırlayıp ekliyoruz güveç kabımıza.
  6. Not: Ben her sebzeden sonra göz kararı tuz ekledim tat versin diye. Önce yüksek ateş de kaynayana kadar daha sonra en düşük ateşte pişirmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder