Nussecken (Fındık Köşeleri) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3.5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
Fındıklı karışım için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı fındık
- 2 paket vanilin
- 4-5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Nussecken (Fındık Köşeleri) Nasıl Yapılır?
- Hamur için; Bir kasenin içine un dışındaki hamur malzemelerini ekleyin.
- Malzemeleri yoğurduktan sonra azar azar un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
- Hamur yumuşadığında fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru tepsiye bastırarak açın.
- Hamur tepside beklerken fındıklı sos yapmaya başlayabilirsiniz.
- Fındıklı karışım için; Bir tencereye ile olarak yağı alın ve eritin.
- Yağ erimeye başladığında şekeri ekleyin ve fokurdayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.
- Fındıkları rondodan çekerek toz haline getirin. Şekerin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Ardından 2 su bardağı toz fındığı ekleyerek biraz daha karıştırın.
- Kalan 2 bardak toz fındığı da ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Hamurun üzerine bir miktar bal döküp yayın. Ardından fındıklı karışımı da hamurun üzerine ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
- Ardından pişen hamuru fırından çıkartın ve üçgen dilimler halinde kesin.
- Hazırladığınız nussecken tatlısını, çikolatalı sosa batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Nussecken Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Üçgen şekli vermek için, önce hamuru kare şeklinde dilimleyin.
- Kare dilimlerini çapraz bir şekilde ikiye bölün. Böylece üçgen şeklini verebilirsiniz.
- Tarifte kullanacağınız fındıkların toz halinde olmasına özen gösterin.
- Çikolata sosu yerine, sürülebilir krem çikolata da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder