9 Ekim 2020 Cuma

Nussecken (Fındık Köşeleri) Tarifi

 

Nussecken (Fındık Köşeleri) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta

Fındıklı karışım için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı fındık
  • 2 paket vanilin
  • 4-5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Nussecken (Fındık Köşeleri) Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Bir kasenin içine un dışındaki hamur malzemelerini ekleyin.
  • Malzemeleri yoğurduktan sonra azar azar un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamur yumuşadığında fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru tepsiye bastırarak açın.
  • Hamur tepside beklerken fındıklı sos yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Fındıklı karışım için; Bir tencereye ile olarak yağı alın ve eritin.
  • Yağ erimeye başladığında şekeri ekleyin ve fokurdayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.
  • Fındıkları rondodan çekerek toz haline getirin. Şekerin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından 2 su bardağı toz fındığı ekleyerek biraz daha karıştırın.
  • Kalan 2 bardak toz fındığı da ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Hamurun üzerine bir miktar bal döküp yayın. Ardından fındıklı karışımı da hamurun üzerine ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
  • Ardından pişen hamuru fırından çıkartın ve üçgen dilimler halinde kesin.
  • Hazırladığınız nussecken tatlısını, çikolatalı sosa batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Nussecken Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Üçgen şekli vermek için, önce hamuru kare şeklinde dilimleyin.
  • Kare dilimlerini çapraz bir şekilde ikiye bölün. Böylece üçgen şeklini verebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız fındıkların toz halinde olmasına özen gösterin.
  • Çikolata sosu yerine, sürülebilir krem çikolata da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder