Ocakta Sacda Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk ciğer
- 2 soğan
- 2 yeşil biber
- 2 kapya biber
- 1 diş sarımsak
- İç yağı ve bu ya kuyruk yağı
- Limon ve limon suyu
- Azıcık maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon
- Kekik, pul biber, nane kurusu
Ocakta Sacda Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı
- Ben ciğeri önce soğan ve baharatlarla terbiyeleyip 3 saate yakın buzdolabında tutarım.
- Hem daha yumsak oluyor hem de kebap tadında oluyor.
- İç yağını saca alıyoruz, azıcık eridikten sonra bir az sıvı yağ da ilave ederek tavuk ciğeri ekliyoruz.
- Ciğer 10 dakika kavurduktan sonra doğranmış soğan ( soğanı çok da küçük doğramıyorum) ve rendelenmiş sarımsağı ilave ediyoruz.
- Soğan bir az öldükten sonra biberleri ve baharatları ekliyoruz.
- Ciğerimizin suyu tamamen azaldığında üzerine limon sıkıyor ve doğradığımız maydanozu ilave ediyoruz.
- Suyu çekilene kadar kavurarak ocaktan alıyoruz. Yemeğimizi pilavla da servis ede bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder