13 Ekim 2020 Salı

Ocakta Sacda Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi

 

Ocakta Sacda Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk ciğer
  • 2 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • İç yağı ve bu ya kuyruk yağı
  • Limon ve limon suyu
  • Azıcık maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Kekik, pul biber, nane kurusu

Ocakta Sacda Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Ben ciğeri önce soğan ve baharatlarla terbiyeleyip 3 saate yakın buzdolabında tutarım.
  2. Hem daha yumsak oluyor hem de kebap tadında oluyor.
  3. İç yağını saca alıyoruz, azıcık eridikten sonra bir az sıvı yağ da ilave ederek tavuk ciğeri ekliyoruz.
  4. Ciğer 10 dakika kavurduktan sonra doğranmış soğan ( soğanı çok da küçük doğramıyorum) ve rendelenmiş sarımsağı ilave ediyoruz.
  5. Soğan bir az öldükten sonra biberleri ve baharatları ekliyoruz.
  6. Ciğerimizin suyu tamamen azaldığında üzerine limon sıkıyor ve doğradığımız maydanozu ilave ediyoruz.
  7. Suyu çekilene kadar kavurarak ocaktan alıyoruz. Yemeğimizi pilavla da servis ede bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder