Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yufka
İç harcı için;;
- 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı kadar haşlanmış yeşil mercimek
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (iç harç artarsa eğer buz dolabı poşetine ekleyip buzlukta saklayabilirsiniz ben artanı bulgur pilavında kullandım.)
Sosu için;
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı
- İç harcı için soğanları yemeklik doğruyoruz veya robottan geçiriyoruz tavaya sıvı yağ ekliyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra salçaları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Bir çay bardağı kadar su ilave edip baharatlarını ekliyoruz biraz karıştırıp kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
- 1. Yufkayı serip üzerine sosun yarısını dökelim ve yayalım üzerine
- 2. Ci yufkayı serip kalan sosu döküp sürelim .
- 16 parçaya üçgen şeklinde kesip harçtan koyup rulo yapalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp susam serpelim 180 derece ısıtılmış fansız fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder