13 Ekim 2020 Salı

Mercimekli Börek Tarifi

 

Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yufka

İç harcı için;;

  • 1 kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kadar haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (iç harç artarsa eğer buz dolabı poşetine ekleyip buzlukta saklayabilirsiniz ben artanı bulgur pilavında kullandım.)

Sosu için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için soğanları yemeklik doğruyoruz veya robottan geçiriyoruz tavaya sıvı yağ ekliyoruz.
  2. Biraz kavurduktan sonra salçaları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Bir çay bardağı kadar su ilave edip baharatlarını ekliyoruz biraz karıştırıp kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
  4. Sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
  5. 1. Yufkayı serip üzerine sosun yarısını dökelim ve yayalım üzerine
  6. 2. Ci yufkayı serip kalan sosu döküp sürelim .
  7. 16 parçaya üçgen şeklinde kesip harçtan koyup rulo yapalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  8. Yumurta sarısı sürüp susam serpelim 180 derece ısıtılmış fansız fırında kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder