12 Ekim 2020 Pazartesi

Pamuktan Sert Lokumdan Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi

 

Pamuktan Sert Lokumdan Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kemiksiz tavuk but kuşbaşı doğranmış
  • Çeyrek çay bardağı su
  • Çeyrek çay bardağından az süt
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1’er çay kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet biber
  • 1 adet kuru soğan

Pamuktan Sert Lokumdan Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı


  1. Salçaları kaba alın, üzerine süt ve suyu ekleyip çırparak eritin.
  2. Ardından kendinize göre baharatları ayarlayarak ekleyin.
  3. Sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyip karıştırın.
  4. Zeytinyağını ekleyip karıştırın böylelikle marine sosunuz hazır.
  5. Tavukları ekleyip homojen şekilde dağılana kadar karıştırın.
  6. Üzerini streçle kaplayıp buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirin.
  7. Şişlere takmadan önce soğan ve biberi tavuğun boyutu kadar küp küp doğrayıp hazırlayın. Tavukları şişlere takarken biber, tavuk ve soğan olarak takabilirsiniz.
  8. Şişleri hazırladıktan sonra tercihen kızgın bir döküm tavada 4 tarafı toplam 12-15 dakika pişecek şekilde çevire çevire ızgara yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder