Pamuktan Sert Lokumdan Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kemiksiz tavuk but kuşbaşı doğranmış
- Çeyrek çay bardağı su
- Çeyrek çay bardağından az süt
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1’er çay kaşığı domates salçası ve biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 2 adet biber
- 1 adet kuru soğan
Pamuktan Sert Lokumdan Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı
- Salçaları kaba alın, üzerine süt ve suyu ekleyip çırparak eritin.
- Ardından kendinize göre baharatları ayarlayarak ekleyin.
- Sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyip karıştırın.
- Zeytinyağını ekleyip karıştırın böylelikle marine sosunuz hazır.
- Tavukları ekleyip homojen şekilde dağılana kadar karıştırın.
- Üzerini streçle kaplayıp buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirin.
- Şişlere takmadan önce soğan ve biberi tavuğun boyutu kadar küp küp doğrayıp hazırlayın. Tavukları şişlere takarken biber, tavuk ve soğan olarak takabilirsiniz.
- Şişleri hazırladıktan sonra tercihen kızgın bir döküm tavada 4 tarafı toplam 12-15 dakika pişecek şekilde çevire çevire ızgara yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder