Patatesli Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pulbiber, nane (isteğe bağlı)
Sosu için;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Patatesli Üçgen Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. Patatesleri haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra çatalla ezin.
- Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
- Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Çatalla ezdiğiniz patatesleri soğanların içine ilave edip karıştırın.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Arzu ederseniz maydanoz ilave edebilirsiniz.
- Yufkaları enine ortadan kesip üst üste koyun.
- Sonra dikine 3 parmak kalınlığında kesin.
- Börek sosunu hazırlıyoruz.
- Yumurtaları iyice çırpın.
- Süt ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
- Dikine kestiğiniz yufkalardan birini alın.
- Fırça yardımıyla sosu sürün.
- Yufkanın en başına iç harcı koyun ve üçgen şeklinde sarın.
- Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp börekleri hazırlayın.
- Kalan sosu böreklerin üzerine gezdirin.
- Çörek otu serpip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder