16 Ekim 2020 Cuma

Patatesli Üçgen Börek Tarifi

 

Patatesli Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pulbiber, nane (isteğe bağlı)

Sosu için;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Patatesli Üçgen Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. Patatesleri haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra çatalla ezin.
  2. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
  3. Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Çatalla ezdiğiniz patatesleri soğanların içine ilave edip karıştırın.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Arzu ederseniz maydanoz ilave edebilirsiniz.
  6. Yufkaları enine ortadan kesip üst üste koyun.
  7. Sonra dikine 3 parmak kalınlığında kesin.
  8. Börek sosunu hazırlıyoruz.
  9. Yumurtaları iyice çırpın.
  10. Süt ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
  11. Dikine kestiğiniz yufkalardan birini alın.
  12. Fırça yardımıyla sosu sürün.
  13. Yufkanın en başına iç harcı koyun ve üçgen şeklinde sarın.
  14. Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp börekleri hazırlayın.
  15. Kalan sosu böreklerin üzerine gezdirin.
  16. Çörek otu serpip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder