21 Ekim 2020 Çarşamba

Pazılı Patatesli Börek Tarifi

 

Pazılı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket milföy hamuru

Pazılı Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Pazının sapları temizlenir, pazı yaprakları yıkanır ve suyu süzülür.
  2. Kuru soğan küçük küçük küp küp doğranır, yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafifçe kavrulur.
  3. İnce ince doğranmış pazı yaprakları ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  4. Damak tadınıza göre tuzunu ve karabiber eklenir, ocaktan alınır, ılınmaya bırakılır.
  5. Ilındıktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ve patates eklenir karıştırılır iç malzemesi hazırdır.
  6. Milföy hamuru 15dakika önceden dondurucudan çıkarılır.
  7. Orta çizgisinden ikiye kesilir,, bir parçasına iç malzemesinden bir kaşık koyarak iki yanlarından kapatılır, çatalla kıyısına bastırılır,yapışması sağlanır.
  8. Bütün milföy hamuru aynı şekilde hazırlanır,kâğıt serili tepsiye yerleştirilir.
  9. Önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar kontrollü pişirilir veya her zaman ki gibi siz kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
  10. Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder