Pazılı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ pazı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet haşlanmış patates
- 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket milföy hamuru
Pazılı Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- Pazının sapları temizlenir, pazı yaprakları yıkanır ve suyu süzülür.
- Kuru soğan küçük küçük küp küp doğranır, yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafifçe kavrulur.
- İnce ince doğranmış pazı yaprakları ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.
- Damak tadınıza göre tuzunu ve karabiber eklenir, ocaktan alınır, ılınmaya bırakılır.
- Ilındıktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ve patates eklenir karıştırılır iç malzemesi hazırdır.
- Milföy hamuru 15dakika önceden dondurucudan çıkarılır.
- Orta çizgisinden ikiye kesilir,, bir parçasına iç malzemesinden bir kaşık koyarak iki yanlarından kapatılır, çatalla kıyısına bastırılır,yapışması sağlanır.
- Bütün milföy hamuru aynı şekilde hazırlanır,kâğıt serili tepsiye yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar kontrollü pişirilir veya her zaman ki gibi siz kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
- Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder