Salatalık Mor Lahana Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet mor lahana (900gr civarıydı)
- 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu (normal tuz da olur)
- 2 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı su
- Bu ölçülerle 2 kavanoz çıkıyor
Salatalık Mor Lahana Tarifi Yapılışı
- Lahana doğranır ve ılık suyla yıkanıp süzülür, üzerine tuz eklenir ve 4-5dakika harmanlanır.
- 15dakika kadar kendini salması için beklenir. Kavanozlara doldurulur.
- Her kavanoz için 1çay bardağı sirke, yarım çay bardağı su doldurulur. (isterseniz suyu da 1çay bardağı kullanabilirsiniz) ağzı kapatılır.
- Yarım saat ters şekilde bekletilir sonra buzdolabına kaldırılır, 2gün sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder