15 Ekim 2020 Perşembe

Salatalık Mor Lahana Tarifi

 

Salatalık Mor Lahana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet mor lahana (900gr civarıydı)
  • 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu (normal tuz da olur)
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • Bu ölçülerle 2 kavanoz çıkıyor

Salatalık Mor Lahana Tarifi Yapılışı

  1. Lahana doğranır ve ılık suyla yıkanıp süzülür, üzerine tuz eklenir ve 4-5dakika harmanlanır.
  2. 15dakika kadar kendini salması için beklenir. Kavanozlara doldurulur.
  3. Her kavanoz için 1çay bardağı sirke, yarım çay bardağı su doldurulur. (isterseniz suyu da 1çay bardağı kullanabilirsiniz) ağzı kapatılır.
  4. Yarım saat ters şekilde bekletilir sonra buzdolabına kaldırılır, 2gün sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder