9 Ekim 2020 Cuma

Sarımsaklı Köfte Tarifi

 

Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, kimyon

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet domates püresi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı haşlama suyu
  • 1/2 (yarım) adet limon suyu (isteğe bağlı)

Sarımsaklı Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köftelik ince bulgur ve irmik karıştırma kabının içerisine alınır, sıcak suyla ıslatılır.
  2. Kabın ağzı bir bez ile kapatılarak 15 dakika beklenir. Salça ve baharatlar eklenir, yoğurulur.
  3. Ardından un eklenir. Ara ara el ıslatılarak 15 dakika boyunca yoğurulur.
  4. Hamurdan küçük parçalar koparılır ve yuvarlanır, parmağın ucuyla ortasına hafif bastırılarak şekil verilir.
  5. Bu sırada bir tencerede su kaynatılır. Şeklini almış köfteler kaynayan suyun içine atılır. 6-7 dakika sonra ocaktan alınır.
  6. Sosu için sarımsaklar ezilir ve bir tencerenin içine alınır. Zeytinyağ, biber salçası ve domates salçası eklenir, biraz kavrulur.
  7. Domates püresi eklenir ve kaynamaya bırakılır. Sarımsaklı köfte hamurlarının haşlama suyundan 1 su bardağı kaynamakta olan sosun içine eklenir.
  8. Karıştırılır ve tekrardan kaynamaya bırakılır.
  9. Haşlanan köfteler servis tabağına alınır. Üstüne yapılan sıcak sos dökülür, maydanozla süslenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder