Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi;
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Sebzeli patates püresi;
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- Tuz
- Karabiber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi Yapılışı
- Köfte malzemeleri ile köfte hamuru yoğurulur.
- Patateslerin bir tanesi ve diğer sebzeler küçük doğranır.
- Bir tencerede önce bezelyeler ile diğer patates haşlanmaya koyulur.
- Bir süre sonra diğer sebzeler ve tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Bütün haşlanan patates başka bir kaba alınır. İçine tereyağı ve kaşar peyniri koyulur.
- İyice ezilerek püre haline getirilir. Sebzelerin bir bölümü (suları bir miktar süzülerek) patates püresine katılır ve karıştırılır. Sebze suyu ile kıvamı ayarlanır.
- Köfte hamuru külah kalıbına döşenir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alınan köfteler kalıplarından çıkarılır. İçleri patates püresi ile doldurulur.
- Bir kaşık salça, az miktarda sıcak su ile açılır ve köftelerin üzerine gezdirilir.
- Köfteler tekrar fırına verilir. (içleri ile birlikte ısınmaları için) 5 dk fırında tutulur.
- Servis tabağına kullanmadığımız haşlanmış sebzeler alınır. Üzerine külah köfteler koyulur. Salçalı su hafifçe gezdirilir. İsteğe bağlı olarak maydanoz serpilir.
Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder