17 Ekim 2020 Cumartesi

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi

 

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sebzeli patates püresi;

  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeleri ile köfte hamuru yoğurulur.
  2. Patateslerin bir tanesi ve diğer sebzeler küçük doğranır.
  3. Bir tencerede önce bezelyeler ile diğer patates haşlanmaya koyulur.
  4. Bir süre sonra diğer sebzeler ve tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Bütün haşlanan patates başka bir kaba alınır. İçine tereyağı ve kaşar peyniri koyulur.
  6. İyice ezilerek püre haline getirilir. Sebzelerin bir bölümü (suları bir miktar süzülerek) patates püresine katılır ve karıştırılır. Sebze suyu ile kıvamı ayarlanır.
  7. Köfte hamuru külah kalıbına döşenir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  8. Fırından alınan köfteler kalıplarından çıkarılır. İçleri patates püresi ile doldurulur.
  9. Bir kaşık salça, az miktarda sıcak su ile açılır ve köftelerin üzerine gezdirilir.
  10. Köfteler tekrar fırına verilir. (içleri ile birlikte ısınmaları için) 5 dk fırında tutulur.
  11. Servis tabağına kullanmadığımız haşlanmış sebzeler alınır. Üzerine külah köfteler koyulur. Salçalı su hafifçe gezdirilir. İsteğe bağlı olarak maydanoz serpilir.

Afiyetle ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder