Şerbetli Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Yumurta sarısı
Ortası için;
- İri çekilmiş ceviz
Şerbetli Cevizli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Tatlımızın şerbeti için, tencereye şekeri ve suyu katıp karıştıralım.
- Şeker eriyince limonu sıkalım fokurdamaya başlayınca altını kısıp 15 dk kaynatıp tüpten alalım.
- Şerbetimiz soğurken, biz de hamurumuzu hazırlayalım.
- Bunun için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, irmik ve pudra şekerini alarak yoğurmaya başlayalım.
- Sonrasında unumuzu ve kabartma tozunu ekleyerek, hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuzu pişirme kağıdının üstüne koyup önce elimizle hafifçe bastıralım, sonrasında merdane ile açalım.
- Çay bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarıp keselim.
- Daire şeklindeki hamurlarımızı, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
- Hamurumuzun diğer yarısına da aynı işlemleri uygulayalım.
- Elde ettiğimiz dairelerimizin orta kısmını da, daha küçük bir kapak yardımı ile tekrar keselim.
- Daha önce tepsiye yerleştirdiğimiz yuvarlak hamurların üzerine, yumurta akı sürelim.
- Ortasını kapakla kestiğimiz hamurlarımızı, diğer hamurların üzerine yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, orta kısımlarındaki boşluklara da iri çekilmiş ceviz yerleştirelim.
- Bu ölçüler ile ben 28 adet tatlı elde ettim.
- Tatlılarımızı, önceden ısıttığımız 180°c fırında, yaklaşık 20 dakika alt üst ayarda pişmeye bırakalım.
- Alt üst kızaran tatlılarımızı uygun bir kaba alalım ve üzerlerine ılıyan şerbetimizi gezdirelim.
- Şerbetini çeken tatlılarımız servise hazır.
- En az 1 saat dinlensin.
Afiyet olsun. 😍 ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder