Soslu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy kemer patlıcan
- 4 adet orta boy biber
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için ;
- 3 adet iri domates
- 1 orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için ;
- Kekik
Soslu Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğruyoruz ve tuzlu suda bir süre 10 dk. Bekletiyoruz acısı gitsin diye.
- Biberleri, domatesleri, soğanı küçük olacak şekilde küp doğruyoruz. Sarımsakları da çok küçük doğruyoruz. Doğrama işlemi bitikten sonra;.
- Tavaya 1 çay bardağı sıvı yağın 3/4 ünü ( yarısından fazlasını) döküyoruz.
- İlk önce biberleri 5 dk kadar kızartıyoruz ardından patlıcanları ilave edip yaklaşık 15-20 dakika biberle birlikte rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanlara 1 yemek kaşığı tereyağını da ilave edip bir kaç kez karıştırıyoruz kızaran patlıcanlarımızı soğuması için ayrı bir kaba döküyoruz.
- Sosu için ince doğranmış soğanları kalan sıvı yağ ile karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Doğradığımız domatesleri da ilave ettikten sonra küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip karabiber, kimyon ve tuzunu da atarak domates suyunu hafif salıp çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları servis tabağına alarak sosumuzu her tarafına gezdiriyoruz.
- Üzerine arzu ederseniz kekik serpiştirebilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder