4 Ekim 2020 Pazar

Soslu Patlıcan Tarifi

 

Soslu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kemer patlıcan
  • 4 adet orta boy biber
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için ;

  • 3 adet iri domates
  • 1 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için ;

  • Kekik

Soslu Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğruyoruz ve tuzlu suda bir süre 10 dk. Bekletiyoruz acısı gitsin diye.
  2. Biberleri, domatesleri, soğanı küçük olacak şekilde küp doğruyoruz. Sarımsakları da çok küçük doğruyoruz. Doğrama işlemi bitikten sonra;.
  3. Tavaya 1 çay bardağı sıvı yağın 3/4 ünü ( yarısından fazlasını) döküyoruz.
  4. İlk önce biberleri 5 dk kadar kızartıyoruz ardından patlıcanları ilave edip yaklaşık 15-20 dakika biberle birlikte rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
  5. Kızaran patlıcanlara 1 yemek kaşığı tereyağını da ilave edip bir kaç kez karıştırıyoruz kızaran patlıcanlarımızı soğuması için ayrı bir kaba döküyoruz.
  6. Sosu için ince doğranmış soğanları kalan sıvı yağ ile karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  7. Doğradığımız domatesleri da ilave ettikten sonra küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip karabiber, kimyon ve tuzunu da atarak domates suyunu hafif salıp çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  8. Kızarttığımız patlıcanları servis tabağına alarak sosumuzu her tarafına gezdiriyoruz.
  9. Üzerine arzu ederseniz kekik serpiştirebilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder