10 Ekim 2020 Cumartesi

Su Böreği Tarifi

 

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3, 5-4 su bardağı un ( kontrollü koyun)
  • Yarım çay bardağı su

İç harcı için;

  • 2 küçük kalıp beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Aralarına sürmek için;

  • 250 gram tereyağ ( eritilmiş )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yumurtaları kırıyoruz, yavaşça unu ilave edip karıştırıyoruz tuz ve su ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde etmek için güzelce yoğurup 12 eşit bezeye ayırıyoruz.
  3. Üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen bezeleri teker teker tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz üzerlerini bezle kapatıyoruz.
  4. Haşlamak için tencereye kaynamış su dolduruyoruz suyun içine tuz ilave ediyoruz.
  5. Ayrı bir kaba soğuk su koyuyoruz, tereyağını sıvı yağ ile eritip kenarı alıyoruz.
  6. Tepsimize fırın kağıdını seriyoruz, yufkayı önce kaynayan suyun içine yavaşça koyup yarım dk kadar bekletiyoruz.
  7. Çıkarıp soğuk suyun içine alıyoruz suyunu sıkıp tepsiye yerleştiriyoruz, iki kaşık yağ üzerine gezdiriyoruz.
  8. Diğer yufkaları da aynı işlemi bitene kadar yapıyoruz, her bir kata yağ sürmeyi unutmuyoruz.
  9. 6 yufka bu şekilde yapıp arasına peynir ve maydanoz ekliyoruz, tekrar üzerini aynı işlemlerle kapatıyoruz.
  10. En son üzerini kesip dilimleyerek ( isterseniz) 200 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiyoruz ( kontrollü şekilde) afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder