Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3, 5-4 su bardağı un ( kontrollü koyun)
- Yarım çay bardağı su
İç harcı için;
- 2 küçük kalıp beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Aralarına sürmek için;
- 250 gram tereyağ ( eritilmiş )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına yumurtaları kırıyoruz, yavaşça unu ilave edip karıştırıyoruz tuz ve su ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Orta yumuşaklıkta bir hamur elde etmek için güzelce yoğurup 12 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen bezeleri teker teker tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz üzerlerini bezle kapatıyoruz.
- Haşlamak için tencereye kaynamış su dolduruyoruz suyun içine tuz ilave ediyoruz.
- Ayrı bir kaba soğuk su koyuyoruz, tereyağını sıvı yağ ile eritip kenarı alıyoruz.
- Tepsimize fırın kağıdını seriyoruz, yufkayı önce kaynayan suyun içine yavaşça koyup yarım dk kadar bekletiyoruz.
- Çıkarıp soğuk suyun içine alıyoruz suyunu sıkıp tepsiye yerleştiriyoruz, iki kaşık yağ üzerine gezdiriyoruz.
- Diğer yufkaları da aynı işlemi bitene kadar yapıyoruz, her bir kata yağ sürmeyi unutmuyoruz.
- 6 yufka bu şekilde yapıp arasına peynir ve maydanoz ekliyoruz, tekrar üzerini aynı işlemlerle kapatıyoruz.
- En son üzerini kesip dilimleyerek ( isterseniz) 200 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiyoruz ( kontrollü şekilde) afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder