17 Ekim 2020 Cumartesi

Sura Tarifi

 

Sura Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 kg kuzu eti (kaburga veya sağ ön kol)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 12 su bardağı ılık su

Sura Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak etin üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpiştirin ve her tarafını ovun.
  • Kaburga kısmını koltuk altına kadar açın. İçini pilavla dolduracağımız için tamamen açmayın.
  • Pirinci ılık su ile yıkayarak suyunu süzdürün. Bir kabın içerisine alın.
  • Pirincin üzerine kimyon, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın.
  • Hazırladığınız pilavlı harcı, kaburga boşluğunun içine doldurun ve üzerine 12 bardak ılık su ekleyin.
  • Açık kısımları kalın iplikle dikin ve kaburgayı sura tepsisine yerleştirin.
  • Etin üzerine karabiber ve kimyon serpiştirin. Sura tepsisine de 2 bardak su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, hazırladığınız yemeği yaklaşık 1-1.5 saat pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından kaburganın içini açın ve servis tabaklarına pilavı koyun.
  • Pişen eti de kesin ve pilavın üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Sura Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yemeğe ismini veren sura tepsisini, bu tarifte kullanmak oldukça önemlidir.
  • Eti mutlaka tuzla ovalayın. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
  • Pilavı ılık suda 5-10 dakika bekleterek fazla nişastasını akıtabilirsiniz.
  • Sevdiğiniz baharatları da pilav harcına ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder