Tart Kalıbında Vişne Soslu Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üst sosu için;
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 su bardağı vişne sosu(200 ml bardak ölçüsü)
Tart Kalıbında Vişne Soslu Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, irmik, toz şeker, tencereye alıp ocağa koyuyoruz .
- Dibine tutmaması için karıştırarak pişiriyoruz.
- Muhallebi kıvamı alınca kapatıyoruz altını.
- İçine 1 kaşık tereyağ atıp eritiyoruz.
- İlk harı gittikten sonra vanilyayı da atıp karıştırıyoruz ve tart kalıbını hafif ıslatıyoruz.
- Muhallebiyi döküp tart kalıbını hafif vuruyoruz tezgaha vuruyoruz ki içerisindeki hafa kabarcıkları çıksın.
- Dolaba kaldırıyoruz 4 -5 saat bekletiyoruz.
- Dolaptan alıp kalıptan çıkartıyoruz.
- Dinlenirken biz sosu hazırlayalım 1 paket puding ve vişne sosunu tencereye alıp vişneli puding yapıyoruz .
- Piştikten sonra altını kapatıp hemen muhallebinin üzerine döküp dolaba kaldırıyoruz akşama kadar dinlendiriyoruz sonrada afiyetle tüketebiliriz.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder