Tavuk Cordon Blue Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 6 dilim jambon(yoksa salam)
- 6 dilim kaşar peyniri(ya da eriyebilen başka peynir)
- Tuz, karabiber
- Pana harcı ya da 2 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tavuk Cordon Blue Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğüslerini ortadan enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz.
- Eğer biraz daha ufak boyutlarda yapmak isterseniz üçe de bölebilirsiniz.
- Daha sonra tezgaha streç film kesip yayıyoruz.
- Kestiğimiz parçaları teker teker streç filmin üzerine koyup üstüne tekrar streç film kapatıyoruz.
- Merdane ile ya da dövecek varsa onunla tavukların üzerine vurarak inceltiyoruz.
- İncelen tavukların üzerine biraz tuz, karabiber serpip bir dilim jambon onun üzerine de kaşar peyniri koyuyoruz.
- Kenarlarından içe doğru tavuğu katlayarak kapatıyoruz.
- İsterseniz rulo şeklinde de sarabilirsiniz.
- Bütün tavuklara aynı işlemi uyguluyoruz.
- Son olarak bir ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve pane harcını koyuyoruz.
- Tavukları önce una sonra yumurtaya en son da pane harcına buluyoruz.
- Tavaya sıvı yağ koyarak önlü arkalı hazır olan tavukları kızartıyoruz.
- Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder