3 Ekim 2020 Cumartesi

Tavuk Cordon Blue Tarifi

 

Tavuk Cordon Blue Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 6 dilim jambon(yoksa salam)
  • 6 dilim kaşar peyniri(ya da eriyebilen başka peynir)
  • Tuz, karabiber
  • Pana harcı ya da 2 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tavuk Cordon Blue Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini ortadan enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz.
  2. Eğer biraz daha ufak boyutlarda yapmak isterseniz üçe de bölebilirsiniz.
  3. Daha sonra tezgaha streç film kesip yayıyoruz.
  4. Kestiğimiz parçaları teker teker streç filmin üzerine koyup üstüne tekrar streç film kapatıyoruz.
  5. Merdane ile ya da dövecek varsa onunla tavukların üzerine vurarak inceltiyoruz.
  6. İncelen tavukların üzerine biraz tuz, karabiber serpip bir dilim jambon onun üzerine de kaşar peyniri koyuyoruz.
  7. Kenarlarından içe doğru tavuğu katlayarak kapatıyoruz.
  8. İsterseniz rulo şeklinde de sarabilirsiniz.
  9. Bütün tavuklara aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Son olarak bir ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve pane harcını koyuyoruz.
  11. Tavukları önce una sonra yumurtaya en son da pane harcına buluyoruz.
  12. Tavaya sıvı yağ koyarak önlü arkalı hazır olan tavukları kızartıyoruz.
  13. Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder