Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü (fileto)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/4 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/4 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı hardal (arzuya göre)
Tavuk Döner Nasıl Yapılır?
- Fileto tavuk göğüslerine yaprak gibi ince bir şekilde dilimleyin.
- Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin ve suyuyla birlikte bir kaba aktarın.
- Soğan suyunu, biber salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber, tuz, kişniş, kimyon, hardal ve kekikle karıştırın.
- Hazırladığınız sosa tavuk göğüslerini ekleyip marine edin.
- Mutfak tezgahına geniş bir streç açın.
- Streç filmin üzerine tavuk dilimlerini kat kat olacak şekilde üst üste dizin.
- Streç filmi kenarlardan kapatın ve tavuk göğsünü rulo şeklinde sarın.
- Paketi hava almayacak şekilde kapattıktan sonra derin dondurucuya atarak en az 2 saat dinlendirin.
- Marine edilen tavuk göğsünü, bekleme süresinin sonunda ince ince dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış yapışmaz tavada tavuk dilimlerini önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
- Dilerseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisinde birkaç dakika fırınlayabilirsiniz.
- Tavuk döneri pirinç pilavı ile birlikte servis edebilir, ekmek arası yaparak yeşilliklerle zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk Döner Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tavuk filetoyu çok ince bir şekilde dilimlemeye özen gösterin.
- Soğanı rendelerken suyunu çıkarmayı unutmayın.
- Dönerin sulanmasını önlemek için yüksek ateşte ve azar azar olacak şekilde pişirin.
- Marinasyon sosu için tuz yerine 1 yemek kaşığı soya sosu kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Tavuk Döner Kaç Kalori?
- Tavuk dönerin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder