6 Ekim 2020 Salı

Tavuk Döner Tarifi

 

Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (fileto)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/4 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı hardal (arzuya göre)

Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

  • Fileto tavuk göğüslerine yaprak gibi ince bir şekilde dilimleyin.
  • Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin ve suyuyla birlikte bir kaba aktarın.
  • Soğan suyunu, biber salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber, tuz, kişniş, kimyon, hardal ve kekikle karıştırın.
  • Hazırladığınız sosa tavuk göğüslerini ekleyip marine edin.
  • Mutfak tezgahına geniş bir streç açın.
  • Streç filmin üzerine tavuk dilimlerini kat kat olacak şekilde üst üste dizin.
  • Streç filmi kenarlardan kapatın ve tavuk göğsünü rulo şeklinde sarın.
  • Paketi hava almayacak şekilde kapattıktan sonra derin dondurucuya atarak en az 2 saat dinlendirin.
  • Marine edilen tavuk göğsünü, bekleme süresinin sonunda ince ince dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış yapışmaz tavada tavuk dilimlerini önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Dilerseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisinde birkaç dakika fırınlayabilirsiniz.
  • Tavuk döneri pirinç pilavı ile birlikte servis edebilir, ekmek arası yaparak yeşilliklerle zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk Döner Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuk filetoyu çok ince bir şekilde dilimlemeye özen gösterin.
  • Soğanı rendelerken suyunu çıkarmayı unutmayın.
  • Dönerin sulanmasını önlemek için yüksek ateşte ve azar azar olacak şekilde pişirin.
  • Marinasyon sosu için tuz yerine 1 yemek kaşığı soya sosu kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavuk Döner Kaç Kalori?

  • Tavuk dönerin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder