19 Ekim 2020 Pazartesi

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet bulyon
  • Su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve sarımsağı rendeleyip yağ ile tencerede kavuruyoruz.
  2. Üzerine arpa şehriye atıp biraz daha kavurup sıcak su tuz ve bulyonu da atıp bi taşım kaynatıyoruz.
  3. Su 4, 5 bardak civarı siz kendinize göre ayarlaya bilirsiniz.
  4. Terbiyesi için su hariç diğer malzemeleri çırpıcı ile güzelce karıştırıp suyuda ilave ediyoruz.
  5. Çorbamızdan bir kepçe alıp terbiyeli karışıma döküp hızlıca karıştırıyoruz kesilmesin daha sonra terbiyeyi çorbanın içine döküp karıştırıyoruz yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın kesilmesin.
  6. 5 dakika daha kaynatıp servise sunuyoruz.

Afiyet şeker olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder