Kebapçı Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet orta boy salatalık
- 4 adet yeşil sivri biber
- 1 tutam maydanoz
- 4 adet orta boy domates
- Yarım limon azaltılıp çoğaltılabilir
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2-3 yemek kaşığı isot (isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
- 2 yemek kaşığı pul biber (isteğe bağlı azaltılıp,çoğaltılır)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Kebapçı Ezmesi Tarifi Yapılışı
- Soğanı soyup yıkayın, yeşil biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin.
- Salatalığı, yeşil biberleri, soğanı rondo da ayrı ayrı kıyın.
- Dilerseniz zırhla da doğrayabilirsiniz maydanozu elinizde çok ince kıyın.
- Domatesi yine eliniz de çok ince doğrayın( kabuklarını soymanıza gerek yok, ama yine de dilerseniz soyabilirsiniz.
- Malzemelerin hepsini büyük bir kaseye alıp karıştırın.
- İçine yarım limon sıkın, nar ekşisi, isot, pul biber, tuz ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırın. Servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder