19 Ekim 2020 Pazartesi

Kebapçı Ezmesi Tarifi

 

Kebapçı Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 adet orta boy domates
  • Yarım limon azaltılıp çoğaltılabilir
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2-3 yemek kaşığı isot (isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 2 yemek kaşığı pul biber (isteğe bağlı azaltılıp,çoğaltılır)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kebapçı Ezmesi Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı soyup yıkayın, yeşil biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin.
  2. Salatalığı, yeşil biberleri, soğanı rondo da ayrı ayrı kıyın.
  3. Dilerseniz zırhla da doğrayabilirsiniz maydanozu elinizde çok ince kıyın.
  4. Domatesi yine eliniz de çok ince doğrayın( kabuklarını soymanıza gerek yok, ama yine de dilerseniz soyabilirsiniz.
  5. Malzemelerin hepsini büyük bir kaseye alıp karıştırın.
  6. İçine yarım limon sıkın, nar ekşisi, isot, pul biber, tuz ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırın. Servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder