12 Ekim 2020 Pazartesi

Trileçe Tarifi

 

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5. su bardağına yakın un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Üzeri için:

  • Krem şanti

Sosu için:

  • 3.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 200g sıvı krema

Karamel sosu için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200g sıvı krema

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri kabımıza alıp çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp önceden yağlanmış borcama dökelim.
  3. 170• derece fırında 10dk sonra ise 150• derece  düşürüp pişirelim.
  4. Tatlımızın sütlü sosu için malzemeleri bir kapta karıştırıp buzdolabında bekletelim.
  5. Karamelli sosu için tavaya şekeri alıp eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.
  6. Açık bir renk alınca tereyağını ekleyelim ve ardından sıvı kremayı da.
  7. Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  8. Ilımış olan kekimizin üzerine sütlü sosumuzu dökelim.
  9. Köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üstüne yayalım.
  10. Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
  11. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile düz çizgiler çekip kürdan ile şekil verelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder