Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.5. su bardağına yakın un
- Kabartma tozu
- Vanilya
Üzeri için:
- Krem şanti
Sosu için:
- 3.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 200g sıvı krema
Karamel sosu için:
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200g sıvı krema
Trileçe Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri kabımıza alıp çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp önceden yağlanmış borcama dökelim.
- 170• derece fırında 10dk sonra ise 150• derece düşürüp pişirelim.
- Tatlımızın sütlü sosu için malzemeleri bir kapta karıştırıp buzdolabında bekletelim.
- Karamelli sosu için tavaya şekeri alıp eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Açık bir renk alınca tereyağını ekleyelim ve ardından sıvı kremayı da.
- Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Ilımış olan kekimizin üzerine sütlü sosumuzu dökelim.
- Köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üstüne yayalım.
- Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
- Ayırmış olduğumuz krem şanti ile düz çizgiler çekip kürdan ile şekil verelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder