Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2, 5 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un ( kontrolü ekleyin )
Üzerinin sosu;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarisi
- 2 yemek kaşığı su
Tırnak Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım unu azar azar ekleyelim ve 15 dakika mayalandıralım.
- Hamurumuzu mayalandıktan sonra 8 eşit parçaya bölerek bezelerimizi elde edelim.
- Hamurları açtıktan sonra üzerine sosumuzu döküp tırnaklarımızla sekil verelim.
- İsteğe bağlı üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
Şimdiden afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder