14 Ekim 2020 Çarşamba

Tırnak Pide Tarifi

 

Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un ( kontrolü ekleyin )

Üzerinin sosu;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarisi
  • 2 yemek kaşığı su

Tırnak Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım unu azar azar ekleyelim ve 15 dakika mayalandıralım.
  2. Hamurumuzu mayalandıktan sonra 8 eşit parçaya bölerek bezelerimizi elde edelim.
  3. Hamurları açtıktan sonra üzerine sosumuzu döküp tırnaklarımızla sekil verelim.
  4. İsteğe bağlı üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 20 dk pişirelim.

Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder