Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı su
- 2 kahve fincanı un
- 30 gr tereyağı
Üzeri için:
- 1 salçalık kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı mısır özü yağı
- 1 kase ufalanmış lor peyniri
Un Çorbası Nasıl Yapılır?
Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.
Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder