Yalancı Tatlı (Şerbetli Şipşak Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Yalancı Tatlı (Şerbetli Şipşak Tatlı) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti hazırlanır.Tüm malzemeler bir tencerede kaynatılır.Limon sıkılır.Şerbeti hazırladıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Hamuru için bütün malzemeler karışır ve sonra unu azar azar eklenir. Kıvamı tutana kadar yoğurulur. Yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan.
- Şekil vererek tepsiye dizilir.
- 180 derecelik fırında pişirilir. (önemli!! pişirme süresi fırından fırına değişir sık sık kontrol edin)
- Pişen hamurumuz ve şerbertimiz soğuyunca şerbeti dökülür.
- Üzerini süslemek için çekilmiş fındık ceviz veya hindistan cevizi koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder