5 Ekim 2020 Pazartesi

Yalancı Tatlı (Şerbetli Şipşak Tatlı) Tarifi

 

Yalancı Tatlı (Şerbetli Şipşak Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Yalancı Tatlı (Şerbetli Şipşak Tatlı) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbeti hazırlanır.Tüm malzemeler bir tencerede kaynatılır.Limon sıkılır.Şerbeti hazırladıktan sonra soğumaya bırakılır.
  2. Hamuru için bütün malzemeler karışır ve sonra unu azar azar eklenir. Kıvamı tutana kadar yoğurulur. Yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan.
  3. Şekil vererek tepsiye dizilir.
  4. 180 derecelik fırında pişirilir. (önemli!! pişirme süresi fırından fırına değişir sık sık kontrol edin)
  5. Pişen hamurumuz ve şerbertimiz soğuyunca şerbeti dökülür.
  6. Üzerini süslemek için çekilmiş fındık ceviz veya hindistan cevizi koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder