14 Ekim 2020 Çarşamba

Yaprak Sarma Tarifi

 

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg asma yaprağı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy beyaz soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sumak
  • Su

Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Yaprakları kaynar suda 3-5 dk haşlayıp, sudan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Zeytinyağını tencereye alalım,.
  3. Soğanları ince ince kıyalım,.
  4. Pembeleşince pirinçi ekleyip pirinçin rengi değişene kadar kavuralım.
  5. Salçaları ekleyip kavuralım.
  6. Maydanozları ince ince kıyalım ekleyelim.
  7. Tuz, karabiber, kekik ve 1 su bardağı su koyup suyunu çekince altını kapatalım.
  8. Yaprakları pirinç koyup saralım.
  9. Yaprakları tencereye aldıktan sonra, üzerine tabak koyalım.
  10. Zeytinyağı, su ve sumağı karıştırıp yaprakların üzerine dökelim.
  11. Koyacağınız suyun, koyduğumuz tabağı 1 parmak geçmesi yeterlidir.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder