Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg asma yaprağı
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy beyaz soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Sumak
- Su
Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Yaprakları kaynar suda 3-5 dk haşlayıp, sudan alıp soğumaya bırakalım.
- Zeytinyağını tencereye alalım,.
- Soğanları ince ince kıyalım,.
- Pembeleşince pirinçi ekleyip pirinçin rengi değişene kadar kavuralım.
- Salçaları ekleyip kavuralım.
- Maydanozları ince ince kıyalım ekleyelim.
- Tuz, karabiber, kekik ve 1 su bardağı su koyup suyunu çekince altını kapatalım.
- Yaprakları pirinç koyup saralım.
- Yaprakları tencereye aldıktan sonra, üzerine tabak koyalım.
- Zeytinyağı, su ve sumağı karıştırıp yaprakların üzerine dökelim.
- Koyacağınız suyun, koyduğumuz tabağı 1 parmak geçmesi yeterlidir.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder