20 Ekim 2020 Salı

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Portakal Çanağında) Tarifi

 

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Portakal Çanağında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Portakal Çanağında) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabın içine limonlu su hazırlayın ve kerevizleri içine rendeleyin ( kerevizlerin kararmaması için şart 😊) yoğurt ve mayonezi karıştırma kabınıza alın.
  2. İçine sarımsak rendeleyin ve karıştırın.
  3. Yeşil elmayı da rendeleyin. Suyunu iyice sıkıp yoğurda ilave edin.
  4. Kerevizinde aynı şekilde iyice suyunu sıkıp yoğurda ekleyin.
  5. İnce kıyılmış dere otunu ve cevizi de ekleyip iyice karıştırın.
  6. Portakal çanakları için portakalları ortadan kesin ve içini boşaltın.
  7. Hazırladığınız kereviz salatasını portakal çanaklarına doldurun.Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder