6 Ekim 2020 Salı

Yeşil Mercimek Kebabı Tarifi

 

Yeşil Mercimek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz tuz
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Bayat ekmek ( fırında kurutulacak)

Yeşil Mercimek Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yeşil mercimeği 5 dakika kaynatıp süzelim karasuyu çıksın.
  2. Daha sonra tencereye küp küp doğranmış olduğumuz soğanları ve sıvı yağını ekleyip kavuralım.
  3. Soğanlar diriliğini kaybedince salça ekleyelim karıştıralım.
  4. Yeşil mercimeğide ekleyip biraz kavurup yüzeyini geçecek kadar su ekleyelim.
  5. Yeşil mercimekler pişince altını kapatalım.
  6. Diğer yandan bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında kurutalım.
  7. Sarımsaklı yoğurt yapalım.
  8. Tozbiber ve tereyağından sos hazırlayalım.
  9. Çukur servis tabağının en altına kurutulmuş ekmek ,üzerine yeşil mercimek ,onun üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üstüne tozbiberli sosumuzu dökelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder