Yeşil Mercimek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tuz tuz
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Bayat ekmek ( fırında kurutulacak)
Yeşil Mercimek Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yeşil mercimeği 5 dakika kaynatıp süzelim karasuyu çıksın.
- Daha sonra tencereye küp küp doğranmış olduğumuz soğanları ve sıvı yağını ekleyip kavuralım.
- Soğanlar diriliğini kaybedince salça ekleyelim karıştıralım.
- Yeşil mercimeğide ekleyip biraz kavurup yüzeyini geçecek kadar su ekleyelim.
- Yeşil mercimekler pişince altını kapatalım.
- Diğer yandan bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında kurutalım.
- Sarımsaklı yoğurt yapalım.
- Tozbiber ve tereyağından sos hazırlayalım.
- Çukur servis tabağının en altına kurutulmuş ekmek ,üzerine yeşil mercimek ,onun üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üstüne tozbiberli sosumuzu dökelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder