23 Ekim 2020 Cuma

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo karnabahar

Haşlamak için ;

  • 10 su bardağı kadar su
  • Tuz

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 dolu çay kaşığı nane

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize su karnabahar ve tuzumuzu alıp yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Süzgeçten süzüp soğumaya bırakıyoruz. Tavaya sıvı yağımızı alıp kızdırıyoruz karnabaharları önce yumurtaya daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. (un ve yumurtaya bir fiske tuz eklemeyi unutmayalım).
  3. Her yeri kızaran karnabaharları sunum tabağına alıp ılıdıktan sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine ilave ediyoruz.
  4. Diğer bir tavaya sıvı yağını pul biberi naneyi ekleyip kızdıralım yoğurdun üzerine gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder