Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo karnabahar
Haşlamak için ;
- 10 su bardağı kadar su
- Tuz
Kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 dolu çay kaşığı nane
Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı
- Tenceremize su karnabahar ve tuzumuzu alıp yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Süzgeçten süzüp soğumaya bırakıyoruz. Tavaya sıvı yağımızı alıp kızdırıyoruz karnabaharları önce yumurtaya daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. (un ve yumurtaya bir fiske tuz eklemeyi unutmayalım).
- Her yeri kızaran karnabaharları sunum tabağına alıp ılıdıktan sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine ilave ediyoruz.
- Diğer bir tavaya sıvı yağını pul biberi naneyi ekleyip kızdıralım yoğurdun üzerine gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder