13 Ekim 2020 Salı

Yoğurularak Hazırlanan Kısır Tarifi

 

Yoğurularak Hazırlanan Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 1.5 su bardağı kadar su
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ben daha fazla koyuyorum)
  • Yarım limon suyu (ekşisi az olursa ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 orta boy domates
  • 1 büyük çay bardağı zeytinyağı

Yoğurularak Hazırlanan Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulgura sıcak suyumuzu alıp şişmesi için bekletelim.
  2. 20 dakika sonra salça pul biber isot ve toz biberi de ekleyelim.
  3. Elimizi sıcak su ile ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğuralım.
  4. Rendelenen sarımsak kimyon limon suyu ve nar ekşisini de ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra ince doğranmış yeşillikleri ve küp küp doğranmış domatesi de ilave edip zeytinyağını ekleyelim.
  6. Ve yoğurmadan sadece karıştıralım. Hepsi bu kadar! afiyet olsun ❤️❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder