Yoğurularak Hazırlanan Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1.5 su bardağı kadar su
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ben daha fazla koyuyorum)
- Yarım limon suyu (ekşisi az olursa ekleyebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 dal yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 orta boy domates
- 1 büyük çay bardağı zeytinyağı
Yoğurularak Hazırlanan Kısır Tarifi Yapılışı
- Bulgura sıcak suyumuzu alıp şişmesi için bekletelim.
- 20 dakika sonra salça pul biber isot ve toz biberi de ekleyelim.
- Elimizi sıcak su ile ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğuralım.
- Rendelenen sarımsak kimyon limon suyu ve nar ekşisini de ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Daha sonra ince doğranmış yeşillikleri ve küp küp doğranmış domatesi de ilave edip zeytinyağını ekleyelim.
- Ve yoğurmadan sadece karıştıralım. Hepsi bu kadar! afiyet olsun ❤️❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder