Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet kabak
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz
- Pulbiber
- Sıvı yağ
Üzeri İçin
- Dereotu
Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi Yapılışı
- Soğanı ince ince doğrayıp tencereye alın, domatesleri küp küp doğrayıp yarısını soğanın üzerine döküp yayın.
- Kabakları yıkayıp dilim dilim kesin tencereye ekleyin üzerine geri kalan domatesleri ve sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyin, tuzunu ve pulbiber ekleyin.
- Son olarak salçayı yarım su bardağı sıcak suda açın tencereye ekleyin üzerinde sıvı yağ gezdirip ocağa alın.
- Bir taşım kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder