3 Ekim 2020 Cumartesi

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi

 

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Dereotu

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ince ince doğrayıp tencereye alın, domatesleri küp küp doğrayıp yarısını soğanın üzerine döküp yayın.
  2. Kabakları yıkayıp dilim dilim kesin tencereye ekleyin üzerine geri kalan domatesleri ve sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyin, tuzunu ve pulbiber ekleyin.
  3. Son olarak salçayı yarım su bardağı sıcak suda açın tencereye ekleyin üzerinde sıvı yağ gezdirip ocağa alın.
  4. Bir taşım kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder