Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- Limon nar ekşisi
- Karabiber
- Tuz
- Tarçın
- 30 40 tane kara lahana yaprağı
Zeytinyağlı Sarma Tarifi Yapılışı
- Soğanımızı ince ince doğrayıp kavurun.
- Üzerine domates 🍅 maydanoz koyup kavurun.
- Pirinçleri yıkayıp ekleyin baharatları ekleyin ve bir bardak su koyup iyice karıştırıp kavurun.
- Bir tencereye su kaynatıp yıkayıp hazırladığımız lahanalarımızı haşlayalım çok dağılmasınlar. Yarı haşlansa yeter.
- Yaprakları süzüp soğutun iç harcımızı da soğutup sarmaya başlayın.
- En son bir bardak suya azıcık salça koyup açın ve sarıp üzerine tabak koyduğumuz tenceremize ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder