17 Ekim 2020 Cumartesi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Limon nar ekşisi
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tarçın
  • 30 40 tane kara lahana yaprağı

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Soğanımızı ince ince doğrayıp kavurun.
  2. Üzerine domates 🍅 maydanoz koyup kavurun.
  3. Pirinçleri yıkayıp ekleyin baharatları ekleyin ve bir bardak su koyup iyice karıştırıp kavurun.
  4. Bir tencereye su kaynatıp yıkayıp hazırladığımız lahanalarımızı haşlayalım çok dağılmasınlar. Yarı haşlansa yeter.
  5. Yaprakları süzüp soğutun iç harcımızı da soğutup sarmaya başlayın.
  6. En son bir bardak suya azıcık salça koyup açın ve sarıp üzerine tabak koyduğumuz tenceremize ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder