4 Kasım 2020 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Salma Pirinç Pilavı Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Salma Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su

Arpa Şehriyeli Salma Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağında arpa şehriyeler renk alana kadar kavrulur.
  2. Daha sonra sıcak su eklenir ve pirinçler suya dökülür.
  3. Tuzu atılır.
  4. Kapağı kapatılır.
  5. 3 dk harlı ateşte, daha sonra pişene kadar orta ateşte pişirilir.
  6. Pilav dinlendirildikten sonra ilk sıcaklığı geçtiğinde tabaklayıp servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder