2 Kasım 2020 Pazartesi

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy karnabahar
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharları çiçeklerine ayıralım.
  2. İster suda haşlayın yada su çektirerek yumuşamasını sağlayalım.
  3. Karnabaharlar hazır olduğuna göre beşamel sos için uygun bir tavaya tereyağını eritelim.
  4. İçine zeytinyağını da ekledikten sonra unumuzu ekleyelim ve bir kaç dakika un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Kavrulan una sütümüzü ekleyelim ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ocaktan alalım.
  6. Hazırladığımız beşamel sosa karnabaharı ilave edelim ve karıştıralım.
  7. Fırın tepsisini hafif yağlayalım ve sosa bulanmış karnabaharı tepsimize güzelce yayalım .
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini boşluk kalmayacak şekilde serpelim ve 200 °c kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder