Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane orta boy karnabahar
- Tuz
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnabaharları çiçeklerine ayıralım.
- İster suda haşlayın yada su çektirerek yumuşamasını sağlayalım.
- Karnabaharlar hazır olduğuna göre beşamel sos için uygun bir tavaya tereyağını eritelim.
- İçine zeytinyağını da ekledikten sonra unumuzu ekleyelim ve bir kaç dakika un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan una sütümüzü ekleyelim ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ocaktan alalım.
- Hazırladığımız beşamel sosa karnabaharı ilave edelim ve karıştıralım.
- Fırın tepsisini hafif yağlayalım ve sosa bulanmış karnabaharı tepsimize güzelce yayalım .
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini boşluk kalmayacak şekilde serpelim ve 200 °c kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder