Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet tavuk göğsü
- 10 adet mantar
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı (200 ml ) sıvı krema
- 2 tatlı kaşığı nişasta çok az suyla karıştırılmış.
- 1 tatlı kaşığı tuz karabiber kırmızı toz biber
- 2,3 dal maydanoz
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüslerini isteğe bağlı iki yada üçe bölün tuz ve karabiber ekleyerek kızgın tavada sıvı yağ ile birlikte arkalı önlü kızartın.
- Ve kızartmış olduğunuz tavukları kenara alın.
- Aynı tavanın içerisinde tereyağını eritip ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- İnce doğramış olduğunuz mantarları ekleyip hafif diriliğini kaybedene kadar kavurun.
- Tavuk suyunu, kremayı ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca nişastalı su karışımını ilave edin.
- Kıvam alan sosunuzun içine kızartmış olduğunuz tavukları yerleştirin kısık ateşte 10, 15 dakika tavuklar pişene kadar pişiri.
- En son olarak ince doğramış olduğunuz maydanoz serpin sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder