4 Kasım 2020 Çarşamba

Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tarifi

 

Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk göğsü
  • 10 adet mantar
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı (200 ml ) sıvı krema
  • 2 tatlı kaşığı nişasta çok az suyla karıştırılmış.
  • 1 tatlı kaşığı tuz karabiber kırmızı toz biber
  • 2,3 dal maydanoz

Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüslerini isteğe bağlı iki yada üçe bölün tuz ve karabiber ekleyerek kızgın tavada sıvı yağ ile birlikte arkalı önlü kızartın.
  2. Ve kızartmış olduğunuz tavukları kenara alın.
  3. Aynı tavanın içerisinde tereyağını eritip ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  4. İnce doğramış olduğunuz mantarları ekleyip hafif diriliğini kaybedene kadar kavurun.
  5. Tavuk suyunu, kremayı ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  6. Kaynamaya başlayınca nişastalı su karışımını ilave edin.
  7. Kıvam alan sosunuzun içine kızartmış olduğunuz tavukları yerleştirin kısık ateşte 10, 15 dakika tavuklar pişene kadar pişiri.
  8. En son olarak ince doğramış olduğunuz maydanoz serpin sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder