2 Kasım 2020 Pazartesi

Leziz Şalgam Dolması Tarifi

 

Leziz Şalgam Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy şalgam
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su

Kıyma harcı için

  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 400 gram kıyma
  • 1 avuç pirinç
  • Damak zevkine göre tuz
  • Pul biber
  • Reyhan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Leziz Şalgam Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Şalgamları soyup ince halka şeklinde dilimliyoruz.
  2. İç harç için soğanları rondodan geçirip, pirinçleri yıkıyoruz.
  3. Daha sonra tüm malzemeyi yoğuruyoruz.
  4. Salça sosu için tencerede yağla salçayı kavuruyoruz.
  5. 1 su bardağı kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Salça tamamen eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Bir şalgam halkasının üzerini kıymalı harçla kaplıyoruz.
  8. Şalgamların kalınlığı kadar kıymalı harç koyuyoruz.
  9. Üzerine bir şalgam halkası daha kapatıp salçalı tencereye yerleştiriyoruz.
  10. Tüm kıyma harcı bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
  11. En sonunda dizdiğimiz şalgam dolmalarının arasından su ekliyoruz.
  12. Üzerini çok örtmeyecek kadar su ekliyoruz.
  13. Orta ateşte şalgamlar iyice pişene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder