Leziz Şalgam Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet orta boy şalgam
- 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıcak su
Kıyma harcı için
- 1 adet büyük kuru soğan
- 400 gram kıyma
- 1 avuç pirinç
- Damak zevkine göre tuz
- Pul biber
- Reyhan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Leziz Şalgam Dolması Tarifi Yapılışı
- Şalgamları soyup ince halka şeklinde dilimliyoruz.
- İç harç için soğanları rondodan geçirip, pirinçleri yıkıyoruz.
- Daha sonra tüm malzemeyi yoğuruyoruz.
- Salça sosu için tencerede yağla salçayı kavuruyoruz.
- 1 su bardağı kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Salça tamamen eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
- Bir şalgam halkasının üzerini kıymalı harçla kaplıyoruz.
- Şalgamların kalınlığı kadar kıymalı harç koyuyoruz.
- Üzerine bir şalgam halkası daha kapatıp salçalı tencereye yerleştiriyoruz.
- Tüm kıyma harcı bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
- En sonunda dizdiğimiz şalgam dolmalarının arasından su ekliyoruz.
- Üzerini çok örtmeyecek kadar su ekliyoruz.
- Orta ateşte şalgamlar iyice pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder