2 Kasım 2020 Pazartesi

Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi

 

Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Cheesecake için;

  • 600 gram labne peyniri
  • 200 ml krema (1 kutu)
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Çay kaşığı ucuyla tuz

Üzeri için;

  • Lotus sürülebilir karamelize bisküvi

Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 26 cm kelepçeli kalıbımızı tabanına yağlı kağıt seriyoruz.
  2. Etrafını da alüminyum folyo ile kaplıyoruz çünkü pişerken kekimizin kenarları yanabilir.
  3. Fırınımızın içine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyup fırınımızı ısıtıyoruz.
  4. Burçak bisküviyi, erittiğimiz tereyağı ile birlikte rondodan geçirip kalıbımızın tabanına yayıyoruz ve bir kaşık yardımıyla düzeltip kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Bir kapta kremayı sertleşip hacim alıncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
  6. Başka bir kapta ise labne peynirleri çırpıyoruz. (bu aşamaya üşenmeyelim ve ayrı çırpalım mutlaka. Sonuç çok fark ediyor :)
  7. Daha sonra çırptığımız labne peynirleri ve kremayı birleştirip üzerine toz şekeri yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  8. Şekerin tamamını ekledikten sonra yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz.
  9. Son olarak un, nişasta, vanilya ve tuzu ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  10. Buzdolabından çıkardığımız kalıba karışımı döküp kekimizi fırına veriyoruz.
  11. İlk 10 dk 200 derce de piştikten sonra dereceyi 160’a düşürüyoruz ve en az 1 saat de bu şekilde pişiyor.
  12. Tüm bu süre boyunca fırının kapağını asla açmıyoruz.
  13. 1 saat sonunda pişip pişmediğini kontrol etmek için fırını açabiliriz.
  14. Fırının içindeyken kalıbı salladığınızda kenarları sallanmıyor ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
  15. Ben 1 saat 20 dk kadar tuttum fırında.
  16. Pişmişse fırının kapağını hafif açıp (ben tamamen kapattım) en az 1 saat de bu şekilde içinde bekliyoruz.
  17. Bu aşama da çatlamaması açısından çok önemli. Bu sürede içini çeke çeke küçülecek ve çatlamayacaktır.
  18. İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
  19. Ben üst dolgusunu ertesi gün yaptım.
  20. Bunun için sürülebilir lotus kremasını benmari usulü eritip cheesecakein üzerine döktüm.
  21. Siz ganaj yapabilir, ya da istediğiniz meyveli sosla hazırlayabilirsiniz.

Deneyeceklere afiyetler olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder