5 Kasım 2020 Perşembe

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Püresi için;

  • 1 kg patates ( miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz )
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Tavuk sote için;

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 3 adet sarı kırmızı yeşil biber
  • 4-5 adet kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
  2. Ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz haşlanan patateslerin suyunu süzüp güzelce eziyoruz .
  3. Tereyağ ve sütü ekleyip ocakta 5 dk kadar karıştırıp tepsiye yayıyoruz tavuk etini küp küp doğruyoruz .
  4. Ocakta sıvı yağ ekleyip kavuruyoruz tencerenin kapağını kapatıp 15 dk pişiriyoruz .
  5. Soğanı biberleri sarımsağı mantarı doğruyoruz pişen ete salça tuz ,kara biber, pul biber, kekik ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Sebzeleri ekleyip 5-6 dk tekrar pişiriyoruz pişen eti patates püresinin üzerine düşüyoruz.
  7. Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder