Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Püresi için;
- 1 kg patates ( miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz )
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Tavuk sote için;
- 1 kg tavuk göğsü
- 3 adet sarı kırmızı yeşil biber
- 4-5 adet kültür mantarı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kekik
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz haşlanan patateslerin suyunu süzüp güzelce eziyoruz .
- Tereyağ ve sütü ekleyip ocakta 5 dk kadar karıştırıp tepsiye yayıyoruz tavuk etini küp küp doğruyoruz .
- Ocakta sıvı yağ ekleyip kavuruyoruz tencerenin kapağını kapatıp 15 dk pişiriyoruz .
- Soğanı biberleri sarımsağı mantarı doğruyoruz pişen ete salça tuz ,kara biber, pul biber, kekik ekleyip karıştırıyoruz.
- Sebzeleri ekleyip 5-6 dk tekrar pişiriyoruz pişen eti patates püresinin üzerine düşüyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder