3 Kasım 2020 Salı

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

 

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 3 – 3.5 su bardağı un

Üzeri için :

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında eriyen margarini derin bir kaba koyun.
  2. İçine sıvı yağ, un hariç diğer bütün malzemeleri koyalım .
  3. Unu yavaş yavaş ölçülü ekleyip iyice yoğuralım .
  4. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar daha yoğuralım.
  5. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verelim tepsiye dizelim .
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında altı kızarana kadar pişirelim.Üzeri kızarmayacak.
  7. Daha sonra pişen kurabiyeleri fırından alıp hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kapta karıştıralım kurabiyeleri alt üst bu karışıma bulayalım .
  8. Servis tabağına dizip servis edelim.

Afiyet olsun. Not : üzeri kızarmasada altı kızarınca pişmiş oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder